Kontakt | Polityka Prywatności
Dlaczego Josera?
Jako Josera, firma należąca do rodziny Erbacher, od 80 lat zajmujemy się produkcją żywności dla zwierząt domowych.
Nasze karmy są produkowane w Niemczech, w zakładzie produkcyjnym położonym w malowniczej Bawarii na południu kraju. Wszystkie karmy tworzymy zgodnie z wysokimi standardami produkcji, nałożonymi zarówno przez Unię Europejską i prawo niemieckie, jak i tymi wewnętrznymi, które jako pracownicy, a jednocześnie także świadomi użytkownicy produktów sami sobie nałożyliśmy. Jako jeden z nielicznych producentów w Europie, na terenie naszej firmy posiadamy własne, akredytowane laboratorium, w którym codziennie wykonujemy setki testów. Badania podczas przyjęcia surowców, pomiędzy poszczególnymi etapami produkcji, testy poprawności i zgodności finalnych produktów to tylko część z tych, wykonywanych na co dzień. Nasz zakład produkcyjny w Kleinheubach zajmuje się produkcją karm do ponad 60 krajów, w których jesteśmy obecni.
Polska siedziba firmy, czyli Josera Sp. z o.o. znajduje się w Nowym Tomyślu, pod Poznaniem, w województwie wielkopolskim gdzie znajduje się również biuro działu Petfood oraz działy wspierające, takie jak IT, księgowości, czy sprzedaży.
- Gwarancja jakości – produkujemy karmy zgodnie z najwyższymi standardami.
- Nie prowadzimy testów naszych produktów na zwierzętach.
- Większość naszych surowców kupujemy u lokalnych dostawców, zarówno w Niemczech w Bawarii, jak i w Polsce.
- Do produkcji karm stosujemy wyłącznie naturalne składniki, z certyfikatem NON-GMO. Do karm nie dodajemy sztucznych dodatków smakowych, konserwantów, cukrów, oleju palmowego, czy barwników.
- Receptury naszych karm opracowują specjaliści z wieloletnim doświadczeniem.
- 95% naszych karm jest bezglutenowych lub bezzbożowych.
Jesteśmy firmą rodzinną, która stawia na ciągły, stabilny rozwój.
Produkty Josera powstają tylko z naturalnych składników, a najwyższej jakości mięso, którego używamy do produkcji posiada certyfikat „human consumption”, co oznacza, że nadaje się do spożycia przez ludzi.
Nasze karmy powstają w procesie ekstruzji, co w skrócie oznacza, że wszystkie składniki – zboża, warzywa, owoce, zioła, mięso, itd. – zostają poddane obróbce mechanicznej – zazwyczaj jest to wysuszenie i zmielenie. Powstała masa trafia do maszyny zwanej ekstruderem, w której następuje zagotowanie masy w wysokiej temperaturze (100-200ºC), a następnie przeciśnięcie jej przez specjalną prasę pod wysokim ciśnieniem.